BLOG

KANADA’DA ÇALIŞAN NİTELİKLİ İŞÇİLER DAHA KISA SÜREDE GÖÇMENLİK BAŞVURUSU YAPABİLECEKLER

Kanada’da şu anda geçici statü ile nitelikli işçi olarak çalışıyorsanız ya da yakın gelecekte çalışma izni edinerek çalışmaya başlayacaksanız, Kanada Deneyimi (CEC) göçmenlik programında yapılması ön görülen değişiklikleri öğrenmek için okumaya devam edin…

Kanada Hükümeti’nin geçen hafta yaptığı açıklamaya göre, Kanada Deneyimi (CEC) programında geçici nitelikli işçiler için uygulanan iş tecrübesi kriterinde değişiklik yapılacak. Halihazırda Kanada’da uluslararası öğrenci ya da geçici nitelikli işçi olarak bulunan kişilerin göçmen statüsü edinmelerini sağlayabilmek amacıyla 2008 yılında başlatılan bu programı kullanmak için geçici nitelikli işçinin, başvuru yapmadan önceki 3 yıl içinde toplam 2 yıl NOC 0, A ya da B seviyede Kanada iş tecrübesi edinmiş olması gerekiyor.

CIC’nin görüşüne göre Kanada’daki iş hayatını tanıyan, ülkenin resmi dilini konuşabilen ve halihazırda Kanada’da bir işe ya da iş teklifine sahip bu kişiler, yeni göçmenler olarak çok kısa sürede başarılı bir şekilde ülke ekonomisine ve sosyal hayatına olumlu katkı sağlayacaklar. Bu görüşten yola çıkarak Kanada Hükümeti,  Kanada Deneyimi (CEC) programını kullanarak göçmenlik almak isteyenlerin daha kısa sürede başvuru yapabilmelerini sağlamak amacıyla iş tecrübesi kriterini 2 yıldan 1 yıla indirmeyi planlıyor.

2012 yılında Kanada Deneyimi (CEC) programı ile yaklaşık 7,000 kişinin göçmen statüsü edinmesi bekleniyor. Bu programda herhangi bir puanlama sistemi ya da kota uygulaması olmadığını hatırlatmak isteriz.

Gecikmeden Kanada planlarınızı başlatmak için Göçmenlik Değerlendirme Formunu doldurup gönderin, Kanada göçmenliği için izlemeniz mümkün olan tüm yolları net bir şekilde öğrenin.

Konuyla ilgili sorularınız olması halinde bize enquiry@mandorlacanada.ca adresinden de ulaşabilirsiniz.