GİRİŞİMCİ PROGRAMI

Girişimci göçmenlik programını kullanarak göçmenlik başvurusu yapabilmeniz için belli bir minimum mal varlığına ve kriterlere uygun iş tecrübesine sahip olmanız ve Kanada’da kendi işinizi kurup yönetmeniz beklenir.

Girişimci programı Federal Hükümet, Québec Hükümeti ve pek çok diğer Eyalet Hükümetleri tarafından farklı kriterlerle yürütülmektedir. Genel olarak, başvuru yapmak istediğiniz hükümetin talep ettiği tüm ön koşulları sağlamalı, Kanada’da yapmayı taahhüt ettiğiniz işi başlatmalı ve hükümetle imzaladığınız performans anlaşması gereğince belli bir süre içinde tüm çalışma koşullarını yerine getirmelisiniz. İşi başlatma ve performans anlaşmasının gereklerini yerine getirme süresince size ve aile üyelerinize koşullu göçmen statüsü verilir. Çalışma koşullarının tamamını performans anlaşmasına uygun olarak yerine getirdiğinizde göçmenlik statünüz üzerindeki şartların kaldırılması için başvuruda bulunmanız gerekir. Bu aşamadan sonra dosyaya dahil edilmiş olan aile üyelerinizle beraber koşulsuz göçmen statüsü kazanırsınız.

Bazı eyalet hükümetleri alternatif olarak “Fast Track” opsiyonu sunmaktadır. Bu yolu izlemek isterseniz başvuru yaptığınız hükümetin belirlediği ön ödemeyi yapmanız gerekir ve fiilen iş kurmadan dosyaya dahil edilmiş olan aile üyelerinizle beraber koşulsuz göçmen statüsü kazanırsınız.

Kanada’da yürütülen çeşitli Girişimci programlarının detaylarını öğrenmek için Karşılaştırma Tablosunu inceleyebilirsiniz.

Girişimci programını kullanarak Kanada’da göçmen statüsü edinme durumunuzun değerlendirilmesi için lütfen değerlendirme formunu doldurunuz.