VATANDAŞLIK BAŞVURUSU

Kanada vatandaşı olmak bir ayrıcalıktır ve Kanadalılar dünyadaki bu saygın statülerinden ötürü gurur duyarlar. Siz de Kanada vatandaşlığı başvurusu yapmak istiyorsanız öncelikle bazı kriterleri sağlamanız gerekmektedir. Genel olarak sağlanması gereken kriterler şunlardır:

  • 18 yaşından büyük olmak
  • Kanada’da göçmenlik statüsüne sahip olmak
  • Vatandaşlık başvurusu yapmadan önceki 4 yıl içinde en az 3 yıl (1095 gün) Kanada’da yaşamış olmak
  • İngilizce ya da Fransızca bilgisine sahip olmak
  • Kanada hakkında genel bilgiye sahip olmak
  • Vatandaşlık Yasası uyarınca herhangi bir ceza almamış olmak
  • Kanada yetkililerince tarafınıza Kanada’yı terk etme emri gönderilmemiş olması

 
Vatandaşlık başvurusu yapmak için gereken kriterleri sağlıyorsanız, başvuru sürecini başlatabilirsiniz. Bu süreç içerisinde Kanada’nın resmi dillerinden birindeki seviyeniz ile Kanada’nın tarihi, coğrafyası, devlet yönetim sistemi ve vatandaşlık hakları ve sorumlulukları hakkındaki bilginizi ölçmek amacıyla yazılı ve ya sözlü bir sınavdan geçmeniz gerekecektir.

Çocuklar ile 55 yaşın üzerindeki kişiler vatandaşlık kriterlerinin bazılarından muaf tutulurlar. Eğer kendiniz ve evlat edindiğiniz çocuklarınız da dahil olmak üzere diğer aile fertleriniz için vatandaşlık başvurusu yapmayı planlıyorsanız, tüm işlemlerin eksiksiz ve hatasız yapıldığından emin olmak için başvurularınızı işleme aldırmadan önce bizimle görüşmek isteyebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi edinmek için lütfen bizimle irtibata geçiniz.