SIKÇA SORULAN SORULAR

İlgilendiğiniz konu ister Kanada’da göçmen ya da vatandaş statüsü edinmek olsun, isterse işçi ya da öğrenci olarak Kanada’ya gelmek olsun, tüm sorularınızın cevaplarını burada bulabilirsiniz. Bugüne kadar bize sıklıkla yöneltilen sorulardan oluşturduğumuz Sıkça Sorulan Sorular listesi, umuyoruz ki Kanada planlarınızı bilgili ve bilinçli bir şekilde yapmanıza yardımcı olacaktır. Aşağıdaki listeyi inceledikten sonra hala cevaplanmamış sorularınız olursa, lütfen sorularınızı bize iletiniz. Sorularınız danışmanımız tarafından mümkün olan en kısa sürede cevaplandırılacaktır.

SSS listemiz henüz tamamlanmamıştır. Cevaplarını aradığınız pek çok soruyu hergün listemize eklemeye devam ediyoruz.

Aile Sponsorluğu Göçmenlik Programı Hakkında Sorular

Ailemi sponsor etmek için sağlamam gereken şartlar nelerdir?
Ailenizi sponsor edebilmek için aşağıdaki şartları sağlamalısınız:
  • Kanada göçmeni ya da vatandaşı olmak
  • 18 yaşından büyük olmak
  • Bazı aile üyelerinizi sponsor edebilmek için Kanada Hükümetinin belirlediği minimum yıllık gelire sahip olmak
  • Sponsorluk süresi boyunca sponsor ettiğiniz aile üyelerinizin temel ihtiyaçlarını (yiyecek, giyecek, barınak, faturalar, devlet tarafından karşılanmayan sağlık giderleri ve diğer kişisel ihtiyaçlar) karşılayacağınıza dair Kanada Hükümeti ile bir taahhütname imzalamak
Hangi aile üyelerini sponsor edebilirim?

Sponsor edebileceğiniz aile üyeleri şunlardır:

Eşiniz, nikahsız olarak en az 1 yıldır beraber yaşadığınız partneriniz (common-law partner), çocuklarınız, anne-babanız, büyükanne-büyükbabanız ile 18 yaşından küçük, bekar ve öksüz/yetim olan kardeşiniz, yeğeniniz ve torununuz.

Kanada göçmeni/vatandaşıyım ve Kanada dışında ikamet ediyorum. Aile üyelerimi sponsor edebilir miyim?
Kanada göçmeni iseniz, sadece Kanada'da ikamet ediyor olmanız halinde aile üyelerinizi sponsor edebilirsiniz. Kanada vatandaşı iseniz, Kanada dışında ikamet ederken eşiniz ve çocuklarınız için sponsorluk başvurusu yapabilirsiniz. Sponsorluk başvurusu olumlu sonuçlandığında sponsor ettiğiniz aile üyelerinizle beraber Kanada'da ikamet etmeye başlamalısınız. Eşiniz ve çocuklarınız dışında diğer aile üyelerinizi sponsor etmek için Kanada'da ikamet ediyor olmanız gerekir.
Sponsorluk başvurum onaylandığında hangi aile üyelerini kaç yıl boyunca sponsor etmem gerekiyor?
Sponsorluk başvurunuzun önemli bir parçası olarak Kanada Hükümeti ile bir taahhütname imzalayacaksınız. Bu taahhütnameye göre farklı aile üyeleri için farklı sponsorluk süreleri uygulanmaktadır. Aşağıdaki tabloda detayları bulabilirsiniz.

Aile Üyesi Sponsorluk Süresi
3 yıl
22 Yaşından Küçük Çocuklar 10 yıl ya da 25 yaşına ulaşıncaya kadar - hangi süre daha kısa ise
22 Yaşından Büyük Çocuklar 3 yıl
Diğer Aile Üyeleri 10 yıl
Eş sponsorluğu yoluyla Kanada göçmenliğimi aldım. Şimdi kendi aile üyelerimi sponsor edebilir miyim?
Eş sponsorluğu yoluyla Kanada göçmeni olduktan sonra sponsor olma kriterlerini sağladığınız takdirde kendi aile üyelerinizi sponsor edebilirsiniz. Eğer sizi sponsor eden eşinizden ayrıldıysanız ve şimdi yeni eşinizi sponsor etmek istiyorsanız, bunun için göçmenlik aldığınız tarihten itibaren 5 sene beklemeniz gerekir.

S.S.S. Sayfasına geri dön…